Je gegevens altijd veilig

Je gegevens altijd veilig in de cloud.

Mobiele apparaten zoals telefoon, tablets en laptops worden steeds vaker gestolen of ze vallen in het water (tijdens een korte sanitaire pauze of op straat), gaan kapot (vallen) of worden gestolen.

Ook computers hebben soms plotselinge kuren en harde schijven die onze gegevens opslaan hebben geen eeuwig leven.

Zowel persoonlijk als voor bedrijven en instellingen is het dus zaak om altijd voor een extra kopie (oftewel backup) op een andere plaats te zorgen. Door het synchroniseren van je gegevens naar super beveiligde en stabiele computers in een extern gegevenscentrum (datacenter) zijn je gegevens altijd terug te halen als deze, door welke oorzaak dan ook, verloren zijn gegaan op éen van je apparaten.

Synchronisatie

Eén van de producten die we vaak gebruiken bij families en kleine bedrijven is het Zwitserse pCloud.
Met pCloud kun je jouw bestanden ogenblikkelijk synchroniseren tussen de opslagruimte in het gegevenscentrum en de meerdere apparaten (mobiel en vast) waar jouw waardevolle gegevens op staan.

Met pCloud breidt je de beschikbare ruimte op je PC uit met maximaal 2 TB (1 TeraByte = 1000 GB/GigaByte). Gebruik je bestanden in de cloud alsof ze lokaal zijn opgeslagen, maar zonder ruimte op de harde schijf in te nemen.

De pCloud PC app (pCloud Drive) voert deze synchronisatie taken automatisch uit, zodra ingesteld is* hoe je jouw gegevens wilt laten synchroniseren tussen jouw computerapparatuur en jouw opslagruimte in het gegevenscentrum.

Als je aanmeldt (inlogt) via de webpagina van het gegevenscentrum, dan kun je bestanden in jouw persoonlijke opslagruimte toevoegen vanuit de computer waar je op dat moment ingelogd bent. De bestanden die je upload naar jouw opslagruimte zullen binnen korte tijd tevoorschijn komen in je andere apparaten en vice-versa.

Backup

Met pCloud kun je ook al jouw kostbare herinneringen, vastgelegd in foto’s en video’s op jouw mobiele telefoon of tablet beveiligen door middel van één simpele klik. Je kunt eenvoudig de automatische verzending (Automatic Upload) aan zetten, waarna je mobiele media-gegevens naar jouw pCloud opslagruimte verstuurd worden.

De beveiliging van je bestanden op je computer wordt ook automatisch geregeld via de eerdere genoemde ‘pCloud Drive‘ app. Je kunt bepaalde mappen in je computer selecteren die je automatisch wilt synchroniseren met je opslagruimte in pCloud.

Als je dit doet, hoef je je nooit meer zorgen te maken over problemen die met je computer of mobiele apparaat ontstaan, omdat alle door jouw geselecteerde gegevens automatisch opgeslagen worden naar jouw opslagruimte in het gegevenscentrum van pCloud.

Er is ook een speciaal versleutelde versie van pCloud voor bijzonder
gevoelige (bijv. medische of onderzoeks) gegevens:

pCloud Crypto

Verdere informatie over pCloud backups kun je navragen bij JeHelpdesk.

* Als je dat wilt zullen wij met alle plezier de instellingen van je automatische backup perfect verzorgen. Dat kunnen we eenvoudig op afstand realiseren met onze ‘hulp op afstand‘ app. Zie hieronder een voorbeeld.